top of page

duurzame inzetbaarheid 

Hoe blijf jij aantrekkelijk als werknemer? 

Wat kun je doen om nu en in de toekomst de juiste baan te hebben die past bij jouw talenten. Een baan, die je energie en plezier geeft.... 

Werken...... We doen dit het grootste deel van ons leven. Zeker tegenwoordig. Werken is – naast relaties en gezondheid – een belangrijke pijler van ons bestaan. We besteden hier ongelofelijk veel tijd aan, het is onze bron van inkomsten en het bepaald mede wie we zijn.

We hebben verschillende mogelijkheden. Enerzijds ons werk te zien als een ‘noodzakelijk gegeven’. Het is niet anders. Anderzijds ons werk zien als een mogelijkheid om te leren, te groeien en geluk te ervaren. Als een kans om onszelf tot uitdrukking te brengen en positief bij te dragen aan de wereld om ons heen.

Het is voor iedereen duidelijk dat de wereld is veranderd. Oude, veelal externe zekerheden zijn verdwenen. De nieuwe zekerheid is vooral te vinden in... jezelf: in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling!

Tot een aantal jaar geleden hadden werknemers meestal slechts één werkgever tijdens hun hele werkende bestaan. Dit is compleet veranderd! Tegenwoordig hebben de meeste mensen zo’n 8 tot 12 werkgevers tijdens hun carrière, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Wat kan een organisatie doen om aantrekkelijk te blijven voor zijn werknemers? 

We leven in een tijd waarin reorganisaties en herstructureringen niet meer weg te denken zijn. De economie staat onder druk en daarmee vele bedrijven en instellingen. We moeten allemaal langer doorwerken en met minder mensen. We zullen dus (nog) productiever moeten worden.

Veel bedrijven zijn actief bezig met strategisch personeelsbeleid, de juiste man/vrouw op de juiste plek, efficiënt inzetten van arbeidsuren en kosten reductie. En daarnaast werken aan: een gemotiveerde, gezonde, competente en productieve medewerker. 

Hoe houdt de organisatie het werk voor werknemers aantrekkelijk?

Werken aan een vitale medewerker die betrokken is en met plezier naar zijn werk gaat. Medewerkers de ruimte geven en verantwoordelijkheid om hun vakmanschap uit te oefenen en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren.

Neem contact op met Ontwikkelen.nu om te horen welke mogelijkheden er zijn voor uw organisatie en medewerker!

bottom of page